Zo verhelderend

Het was zo verhelderend


Ik had nog nooit eerder zo’n sessie gehad

dus ik had eigenlijk geen idee wat ik kon verwachten. Ik vond de sessie heel verrassend. Ik had gedacht dat het een goed gedachten experiment zou zijn. Ik had echt niet verwacht dat het zo krachtig zou zijn. Dat je met een paar stippen op de grond je zo goed kunt inleven en voelen wat er op dat moment speelt.


Normaal gesproken praat ik er veel over

en ik denk er veel over na. Maar op een gegeven moment blijf je dan in dezelfde dilemma’s zitten. Want je hebt twee criteria en dan denk je in je hoofd: “Dit is onmogelijk, dit kan niet.” En dan loop je vast en dan denk je: “Dit is voor de toekomst, dat zien we dan wel”.


Tijdens de sessie was het echt alsof ik al in die toekomst was.

Dat er geen weg meer terug was. Je moet nu kiezen en wat voel je daarbij. Dat werkte voor mij heel goed.


Ik weet nu precies van wat ik wel wil en wat ik niet wil.

Wat ik belangrijk vind. En ook op welke termijn. Ik heb nu een soort afgebakend tijdpad. Voor de komende 5 jaar en voor de langere termijn. Vooraf vond ik de langere termijn heel moeilijk om in te leven. Tijdens de sessie is dat wel gebeurd. Dat kwam wel even aan. En dan weet je heel goed wat je wel en niet wil.


Ik zou dit iedereen aanbevelen.

Bijvoorbeeld studenten met keuzestress die tegen hetzelfde probleem aanlopen als ik. Die kan ik zeker doorverwijzen. Ik ken ook mensen in mijn omgeving die al heel lang dezelfde baan doen. Die erover twijfelen om over te stappen naar een andere baan. Maar dat vinden ze lastig, want ze zeggen: ik heb het hier goed, waarom gokken. Maar ze zijn ook bang dat ze spijt krijgen dat ze nooit de stap hebben genomen. Dat zou ook een goede situatie zijn.


Het is heel gek, want ik ben eigenlijk helemaal niet zo van de therapie.

Ik heb dat nog nooit eerder gehad. Maar het was zo verhelderend. Ik liep daar echt naar buiten en dacht: Het probleem is opgelost. Dat was echt heel fijn.


Juni 2018

Arnhem