Verrassend goed

Verrassend goed


Woensdag 23 mei 2018 gaf ik de workshop Keuzestress en de 3 sleutels tot een goede keuze aan 20 Letteren studenten van de Radboud Universiteit in het kader van de Arts Recruitement Day 2018 in het Erasmusgebouw in Nijmegen. De workshop is gewaardeerd met een 7,5.


Lees verder wat deelnemers zeggen over de workshop:

Verrassend goed

"Ik was bang voor teveel 'motivational speaker' en te weinig focus op realisme. De uiteindelijk ervaring vond ik verrassend goed. Ik ben blij met het resultaat, maar ik ben wel sceptisch. Ik ga kijken hoe ik het zelf in de praktijk ervaar. Verder zou ik deze workshop aanbevelen aan studenten en mensen met burn-out klachten."

Heel inspirerend

"Ik twijfelde vooraf of de workshop ook daadwerkelijk zou helpen bij mijn keuze. Ik vond de workshop zelf heel inspirerend. Ik ga aan de slag met de sleutels, straks in de trein al! Ik heb nu praktische denkoefeningen om mee aan de slag te gaan en voor het formuleren van intern conflict. Ik raad deze workshop aan aan iedereen met keuzestress in de toekomst. Bedankt!."

Nuttig en helder

"Ik ging heel open de workshop in en heb de workshop als nuttig en helder ervaren. Ik vond dat je enthousiast en met hart voor je vak vertelde. Het resultaat is dat ik denk dat ik echt wat heb aan deze tips. Ik zou de workshop dan ook aanbevelen aan iedereen met dezelfde keuzestress als ik. Ik denk dat ik nu een betere keuze over mijn toekomst kan maken. Thanks!!"

Aansluiting bij studenten

"Maike vertelt op een boeiende manier en weet goed aansluiting te vinden bij ons als studenten. Het resultaat van de workshop is dat ik een duidelijke schets kan maken van mijn denkproces op het gebied van keuzes maken.!"

Mind opening informatie

"Ik twijfelde vooraf of de handvaten wel contreet genoeg zouden zijn. Mijn ervaring met de workshop was super. het was nuttige en mind opening informatie met prettige en concrete voorbeelden. Het resultaat voor mij was nieuwe inzichten en handvaten. En ja, ik zou deze workshop zeker aanbevelen."

Erg duidelijke en interactief

"Van te voren dacht ik nog 'Gaat dit mij helpen?' en 'Hopelijk is deze workshop een goede keuze...'. Ik vond de workshop zelf erg duidelijk en interactief. Kort en bondig. Vooral sleutel 2 en 3 waren handig. Ik zou de workshop aanbevelen aan mensen op hetzelfde punt als ik: net afgestudeerd, geen idee wat ze willen, twijfelen tussen opties. Het was een goede workshop, interessant met een goede powerpoint!."

Nijmegen, mei 2018

Arts recruitment Day 2018 | Radboud Universiteit

Beschrijving workshop

Keuzestress en drie sleutels tot een goede keuze


Over sommige keuzes tobben we ons af.

Andere worden zo snel genomen, dat we ze niet eens meer als keuze beschouwen. Dat komt omdat onze manier van kiezen zo automatisch is dat het proces niet meer bewust is - het werkt zonder dat we erover nadenken.


Dit automatisme is handig wanneer je tevreden bent over de keuzes die je maakt.

Maar wat doe je als je niet tevreden bent? Omdat je niet weet wat je moet kiezen. Omdat je bij belangrijke keuzes vastloopt. Omdat je er te lang over doet. Omdat je blijft twijfelen. Omdat de mensen om je heen iets anders kiezen. Omdat het in één keer goed moet zijn. Omdat je soms A en dan weer Z wilt. Omdat...


Deze workshop gaat over hoe jij je keuzes maakt.

Over het interne proces van kiezen dat voor iedereen verschillend is en waar gelukkig ook een aantal succesfactoren (drie sleutels) in te ontdekken zijn. Na afloop weet je hoe jouw manier van kiezen in elkaar zit en op welke drie manieren jij aan jouw keuzestrategie kunt sleutelen.