Twee kanten verbinden

Twee kanten met elkaar verbinden


Ik had geen twijfels van te voren, omdat ik er heel open inging, zonder verwachtingen. Ik had wel belangstelling: Zou dit iets voor me kunnen betekenen?


Ik vond het een prettige twee uur in een goede, ontspannen sfeer. Ik voelde me op mijn gemak, maar ik vond het ook lastig om antwoord te geven op bepaalden vragen.


Het resultaat van de sessie was een mooi inzicht over hoe ik twee kanten van mezelf elkaar kan laten versterken.


Het inzicht dat ik die twee kanten allebei moet koesteren. Misschien dat ik dat best wel wist, maar dat ik daar niet op durfde te vertrouwen of het vergeten was. Het is fijn dat dat duidelijk werd gemaakt.


Er is nu een intern probleem opgelost. Ik was onzeker en onvoldoende tevreden met een bepaalde manier van hoe ik mezelf presenteer. Ik wilde die kant, van hoe ik mezelf neerzet, gewoon helemaal wegstrepen en dan een andere kant ontwikkelen.


Terwijl nu het resultaat is dat ik ze beide moet gebruiken en ze op de juiste manier met elkaar in verbinding moet stellen. Als ik een streep zet door die ene kant, dan ga ik voorbij aan mezelf. Dan haal ik een stukje authenticiteit weg, dat ik juist heel hard nodig hebt om mensen te overtuigen van mijn boodschap.


Ik denk dat wat wij gedaan hebben op heel veel vraagstukken van toepassing is.


En dat het heel vaak inzicht kan geven. Ik denk dat het heel waardevol kan zijn als de interactie met een ander een grote rol speelt. Als praktische gouden-regel-tips niet helpen, dan kan je het dieper zoeken en met jou verder gaan.


Wat ik leuk vond, was dat je je methode, zeker het laatste half uur, overhoop gegooid hebt, omdat het anders liep. De flexibiliteit die jij toonde om er in die twee uur iets van te maken dat ik op dat moment nodig had, vond ik heel fijn.


Het is sowieso maatwerk, maar zelfs binnen dat maatwerk was er nog even een extra diepe laag maatwerk.


Februari 2019

Nijmegen