Stukjes oplossen

Stukjes één voor één oplossen


Van te voren was ik een beetje nerveus voor wat er ging gebeuren

en vroeg ik me af of het wel echt zou werken. Ik had net een aantal sessies bij een psycholoog gehad, maar merkte niet echt verbetering van mijn klachten. Ik was daarom ook een beetje sceptisch over NLP. Zou dat dan wel werken?


Mijn ervaring met de coaching was heel goed.

Eigenlijk al gelijk bij de eerste keer. Ik voelde me op mijn gemak en na de sessie voelde ik me een stuk sterker. Na de sessie was ik alleen wel heel moe van alle inspanningen. Een goed teken, want dat betekent dat je echt iets hebt gedaan.


Het bracht me veel opheldering over mezelf waardoor ik ook situaties beter aankon.

We werkten tijdens de sessie met een gebeurtenis die kort daarop plaats zou vinden. Hierdoor ging ik heel anders de situatie in. Ik kon terugvallen op de dingen die we geoefend hadden tijdens de sessie en kon het gelijk in de praktijk brengen. Dit had een heel positief effect. Normaal gesproken zou de situatie heel angstig voor me zijn geweest, en zou ik in oude gewoonten vast komen te zitten. Maar door de coaching leerde ik om dat te veranderen.


Het verschil met andere dingen die ik gedaan heb is dat we echt fysiek dingen doen.

We werkten met stippen op de grond, ik was echt bezig en hoefde niet alleen maar te zitten en te praten. Ik was daarnaast heel erg in mezelf. Ik ging terug naar lastige momenten, maar blikte ook vooruit: waar wil ik naartoe? Bij een psycholoog praat je vaak veel over de dingen die niet goed gaan, maar komt er niets concreets uit om dingen te veranderen. Maar tijdens de sessies hadden we juist een concreet, positief einddoel op het oog. Dit hielp mij heel erg om zaken waar ik in mijn leven tegenaan liep op een duidelijke manier aan te pakken.


Ik merkte bij de eerste sessie al verandering.

Ik merkte echt dat deze methode voor mij werkte. Je leert om niet meer in oude gewoonten terug te vallen, maar je leert herkennen dat je een keuze hebt. Je kunt er voor kiezen om je anders te voelen. Dat was voor mij echt een eyeopener. Normaal gesproken ga ik op de automatische piloot en gebeuren de dingen op zijn beloop, terwijl ik dat eigenlijk niet wil. Nu kan ik dat moment herkennen en er iets aan doen.


Dat herkennen is heel belangrijk voor me.

Dat ik nu weet dat ik die keuze heb en dat dat invloed heeft op wat ik doe. Elke keer na zo’n sessie voelde ik: ‘ik kan het aan’.


Bij mij zijn er meerdere problemen opgelost.

Ik zat niet goed in mijn vel en er waren veel verschillende zaken die dat veroorzaakten. Toen ik hier kwam ben ik al die verschillende stukjes één voor één gaan oplossen. Hierdoor voel ik me nu beter en functioneer ik ook beter.


Ik heb al tegen mensen gezegd: ‘je moet een keertje gaan’.

Ik kan het iedereen aanbevelen. Je hoeft niet eens echt psychische klachten te hebben, je kunt ook gewoon gaan om jezelf wat beter te leren kennen en je mannetje te staan in lastige situaties, waar iedereen in zijn leven mee te maken krijgt.


De locatie in Arnhem is erg mooi.

Een goede bijkomstigheid is dat de locatie prachtig is. Het is een hele mooie kamer, waar je je gelijk goed in voelt.


Januari - februari 2018

Arnhem