Rijke oogst

Een rijke oogst in korte tijd


In september 2017 heb ik een sessie bij Maike gedaan.

Ik wist wat me dwars zat, maar ik twijfelde ook of ik de sessie wel wilde doen. Of ik het zelf wel aan moest gaan. Zal ik me weer kwetsbaar opstellen ja of nee? Want eigenlijk wilde ik dat niet.


Mijn ervaring tijdens de sessie was een hele bijzondere.

Ik vond dat er heel snel iets gebeurde in mij. Ik weet niet wat je deed maar je was om me heen, geconcentreerd. Het was veilig en afgekaderd. Ik denk dat dat mee heeft gespeeld om echt die de diepte in te gaan. Je bent een hele snelle denker. Dat helpt in het proces van begeleiden.


Je hebt een duidelijke manier van kaderen.

Dat vind ik heel heel fijn. Ik denk dat het ook te maken heeft met jou snelle interventies, je creativiteit en je oplossingsgerichtheid.


Er was een enorm snelle klik tussen de vragen die je stelde en m’n voorstellingsvermogen.

Het leek net of het me helemaal geen moeite koste. Ik was meteen in die situatie waar het om ging. Waar winst te behalen zou zijn. Dat vond ik heel bijzonder.


Er was ook meteen een gevoelscomponent.

Ik kon het contact met mezelf ook snel maken. Er gebeurde ook wat lichamelijk. Volgens mij was het niet dat het loskwam, maar kwam het naar buiten. Er zat niks meer tussen. Er zat geen gedachte meer om het binnen te houden. Het was gewoon 1 systeem, prettig en veilig. Ik denk dat te maken heeft met duidelijk ook weten waar we stonden. Waar we letterlijk stonden. Waar ik stond. Waar we aan werkte.


Je bent heel zuiver en zeer gericht op de oefening.

Ja, knap, heel knap. Het is schoon, geen spelt tussen te krijgen. En niet dat je er niet bent. Je hebt een hele goeie manier van betrokkenheid. Taalgebruik vind ik heel erg prettig en ook de manier waarop je dingen voorstel in de oefening. En de rust daarin. Ik denk dan: ja, ik vertrouw die vrouw.


De sessie heeft me veel opgeleverd.

Tijdens de coaching denk ik dat er loei veel gebeurde. Daarna is het zo dat ik me heel stevig voelde. Er is een stevigheid de afgelopen week. En ik denk dat ik me misschien niet bewust ben dat dat te maken heeft met de sessie. Op dezelfde avond als dat we de sessie hadden, was er iemand die mij best wel voor het blok zette.


En ik vond het helemaal niet moeilijk om bij mezelf te blijven.

En na dat het gebeurde, dacht ik, zo die heb ik in de pocket. Het leek als vanzelfsprekend, maar dat is natuurlijk niet zo, want we hadden heel hard gewerkt s’ochtends.


Moet je nagaan, het is zo vanzelfsprekend dat je het niet eens in de gaten hebt.

Er is iets van me afgevallen waardoor ik beter bij mezelf kan blijven. En dat is maar mooi om te ontdekken toch. Dat het niet meer uit handen gaf. Ik ben vooral na afgelopen donderdag beter of meer bezig met wat bij mij past.


Ik merk dat het nu veel gelijkwaardiger is. 

En dat is heel prettig. Ik houd heel veel energie over. En dat is wel iets dat ik denk van ‘oh’ wat heb ik toch gemorst met de energie.


September 2017

Nijmegen