Op de goede weg

Op de goede weg


Van te voren dacht ik: ‘Leuk, zo’n coaching, maar hoeveel zin heeft het eigenlijk?’ Ik had al eerder coaching gedaan en daar kwam niet veel uit.

 

Maar jouw werkwijze is anders.


In andere coachingstrajecten zit je allebei op een stoel. Je hebt al dan niet huiswerk gedaan en beantwoordt vragen waar je zelf het antwoord al op weet of je werkt een standaardlijstje af dat leidend is, maar dan toch niet de juiste kern raakt.


Bij jou gingen we anders en veel actiever te werk.

              

Het werken met matjes was voor mij verrassend. Als je dat van te voren had verteld, had ik gezegd: ‘Hoe kan dat?’ Maar het werkt wel! Ik vond de werkwijze prettig. Er was vertrouwen, rust en focus.


Het was duidelijk waar we mee bezig waren.

 

We zochten de punten op waar het om ging. Ik merkte dat de plekken waar we stonden bepaalde gevoelens en gedachten opriepen. Als je gewoon in je stoel blijft zitten, in een tweegesprek, dan maak je dat niet zo door. Op de een of andere manier zorgden de matjes ervoor dat ik ter plekke beleefde hoe ik ergens in stond.


Die spontaniteit was een groot verschil.


Ik bracht de punten ook zelf naar boven en jij begeleidde dat op een goede manier. We trokken uiteindelijk een conclusie waar ik van te voren niet van had gedacht, dat die naar boven zou komen.

 

Het resultaat van de sessie is dat ik iets moet aanpakken dat ik altijd heb vermeden, en waarvan ik niet had vermoed dat dat het eigenlijke struikelblok is.


In functionerings-gesprekken kwam het punt soms ook al naar boven, maar ik had het steeds afgehouden. Ik vond het prima zo. Maar op den duur is het toch een belemmering geworden, dus ben ik blij met het resultaat van de sessie.


Dat ik er echt werk van moet maken.

 

Ik zou deze coaching aanbevelen aan iedereen die twijfels heeft over zijn of haar toekomst, of aan mensen die zich afvragen of ze wel op de goede weg zitten.


De methodiek is heel breed toepasbaar: voor je werk, studie, eigenlijk op van alles.

 

Ik hoef mezelf niet meer af te vragen of ik op de goede plek zit. Ik hoef niet iets nieuws te doen om verder te gaan. Het probleem dat is opgelost, is dat ik nu weet dat ik op de goede plek zit en dat ik een paar dingen aan te pakken heb.

 

Het was een ontdekkingstocht, dat was leuk en verrassend.


Nijmegen, september 2019