Ik voel me veel sterker

Ik voel me veel sterker


Ik had niet zo heel veel twijfels. Je had een pilotsessie met mij gedaan en die vond ik eigenlijk heel succesvol. Ik vond het ontzettend leuk dat ik gewoon merkte dat het werkte. En ik snapte niet hoe het werkte, maar ik dacht: wat maakt dat uit. Er gebeurt heel veel in twee van die sessies. Je gaat door allerlei hoeken van jezelf heen. Ik was ook erg moe, vooral na de tweede keer.


Ik vond het wel mysterieus hoe sommige dingen werkte, maar ik merkte dat het hielp.


Ik heb wel eens eerder coaching gehad en dat is anders dan wat jij doet. Jij zoekt naar wat er fundamenteel fout gaat, in je gedachten. Het is een beetje het verschil tussen of je iets helemaal opnieuw programmeert, dat is wat jij doet, of dat je een bug herstelt of probeert software zo te schrijven dat het op een andere manier gaat.


Het resultaat van de sessies is dat ik het gevoel heb dat ik me veel sterker voel. Dat ik weer veel makkelijker kan bellen. En dat ik echt de tools heb meegekregen waarmee ik daar beter in kan worden.


Ik heb het gevoel dat ik daar nu beter gereedschap voor heb.


Het probleem waar we mee gewerkt hebben was voor mij vooral dat ik heel veel moeite had met bellen. Maar misschien is het ook breder dan dat. Het heeft me een andere manier gegeven om om te gaan met een blokkade of iets dat ik heel moeilijk vind.


Elke keer als ik zeg: ‘ik heb er een tool bij’, dan denk je misschien dat dat alles is, maar jij probeert juist iets heel fundamenteels te veranderen. Waardoor ik denk dat het meer effect heeft dan alleen dat bellen.


Ik denk dat ik voor 1 probleem met je heb gezeten en dat er meerderen zijn opgelost.


Ik zou jouw coaching aanbevelen als je een soort van weerstand hebt, of wrijving of moeite hebt met iets uit te voeren. Je hoeft niet een groot psychisch probleem te hebben om hier iets aan te hebben. Het kan gewoon dat je met iets kleins veel moeite hebt. Soms blijkt daar meer achter te zitten. Of gaat het in ieder geval een stuk makkelijker als je het fundamenteel aanpakt.


Het leukste vind ik hoe effectief het is, dat het gewoon werkt. Je voelt dat heel duidelijk in jezelf, dus je merkt ook zelf of het werkt voor je of niet. En soms kom je ook wat weerstand tegen in jezelf, dat kan gebeuren. Dat hoort er misschien ook bij.


Er kan heel veel positief veranderen en er kan eigenlijk heel weinig voor je misgaan.


Het kan je enorm vooruit helpen.


nov 2018

Nijmegen