Meteen inzicht

Meteen inzicht in waar de pijn zit


Ik had niet zoveel twijfels eigenlijk.

Ik wist alleen toen we de afspraak maakten nog niet wat mijn thema zou worden. Eigenlijk vlak van te voren dacht ik: dit moet ik aanpakken. Ik vond de sessie heel indrukwekkend. Ook confronterend en misschien had ik dan toch wel ergens twijfels. Want het raakt je heel diep wat er gebeurt of de inzichten die je krijgt. Maar het is ook een soort van afgerond binnen de sessie. Dus je gaat niet met lood in je schoenen weer naar buiten. Dat maakt het dan weer behapbaar.


Mijn ervaring is dat het snel een hoop oplevert.

Dat het even de diepte ingaan is en dan meteen weer praktisch, weer eruit. Dan ga je naar buiten met concrete handvatten om je ding aan te gaan. Dus mijn ervaring is heel positief. Het verschil met andere trajecten zit erin dat je het voelt in je kern.


Ik heb weleens met een coach over dingen zitten praten, maar door het te doen en fysiek in de ruimte te plaatsten, wordt het levensecht.

De oplossing is dan ook levensecht. Je voelt hem dus, dat is het verschil met eerdere ervaringen. Dat maakt het ook meer waardevol en wat ik heel leuk vind is, het sluit aan bij hoe ik werk. Dus daar geloof ik in.


Het resultaat van de sessie was er al diezelfde dag.

Ik voelde me heel volwassen de hele dag. Alsof ik echt met iets gedeald had. Ik heb echt nog zo vaak gedaan wat we bedacht hadden. Niet om mezelf op te peppen, maar als bevestiging alleen maar. Dat was genoeg om dingen met vertrouwen aan te gaan. Dat voelt echt heel erg fijn. Ik zet mezelf er zelfverzekerder mee neer. Daar geloof ik dan ook zelf in.


De sessie heeft mij meteen inzicht gegeven in waar de pijn zit.

Waar eigenlijk een soort van zelfverzonnen kronkel zit. Waar die vandaan komt en waarom die er is. En dat die niet er hoeft te zijn. Het vertrouwen in mezelf is vergroot. Onze sessie heeft me dat opnieuw laten realiseren, maar ook heb ik het kunnen plaatsen en gevoeld. Dus dat is nog wezenlijk anders dan als iemand tegen je zegt: je moet het uit jezelf halen. Dan snap ik het. Nu weet ik het, nu voel ik het. Daar zit het grote verschil.


Ik zou dit aanbevelen aan mensen die hun gedrag of hun patroon niet doorbroken krijgen,

omdat ze het rationeel wel snappen, maar d’r van binnen nog iets niet klopt. Dan zou ik zeggen, misschien moet je eens naar Maike.


Wat ik jouw sterke punten vind, is dat je heel goed in staat bent om me snel op mijn gemakt te laten voelen.

Het veilig te maken en ook stelt je je niet wijzer op. Je levelt en toch neem je me mee aan de hand, maar dat gaat gelijkwaardig. Dat is fijn. Ik vind je stijl heel prettig. Dat is jouw kracht. Je bent gewoon een mens, je hebt zoveel interesse, maar wel vanuit respect.


Je laat het zo in z’n waarde.

En dat terwijl je er niet heel zen naast staat, maar je bent ook aan het zoeken op dat moment. Dat laat je ook gewoon merken. Dat maakt het allemaal zo normaal. Dat is heel fijn.


November 2017

Nijmegen