Heel helder

Een hele heldere ervaring


Je komt met hele persoonlijke verhalen in zo’n traject.

Dat is heel spannend. Hoe reageer jij daarop? Dat weet je niet van tevoren. Toch heb ik niet heel erg getwijfeld, omdat ik je vertrouw. En het was een ding wat te maken heeft met mensen in het hier en nu en niet met littekens uit het verleden. Het was dus wel een drempel die ik durfde over te stappen.


Ik vond de ervaring heel helder, idioot helder eigenlijk.

Ik vond het ook leuk. Ik heb ook heel hard gelachen ja. Het is door met die stippen te werken ook gewoon grappig of zo. Het is ook veel luchtiger dan met z’n tweeën gaan zitten en praten. Het heeft me heel veel inzicht gebracht. Het is echt heel anders dan alle andere dingen die ik heb gedaan.


Het is veel sneller en het gaat over hart en hoofd.

Eigenlijk raak je een diepere laag. Ik denk dat die andere dingen, zoals therapie, het meer op cognitief niveau een plek hebben proberen te geven. Bij jou hebben we ook gewerkt met wat het met je lijf doet. Waar het in je lijf terecht komt. Wat voor effect dat heeft op je reactie in het hier en nu met andere mensen.


Ik heb na de sessie gewoon een goeie week gehad.

Ik voel me geestelijk sterk, gewoon kalm. Morgen is de dag waar ik tegenop zie en waar ik het op ga toepassen. Ik heb al wel aan anderen verteld over jou en wat we hebben gedaan.


Dat was zo’n easy gesprek.

Zonder dat ik moest huilen of boos werd. Ik heb natuurlijk ook nog de context verteld en hoe ik dan daarmee heb gedeald tijdens jouw sessie. Wat ik vooral merkte, was dat ik daar zat alsof ik Eva Jinek was en het gesprek begeleidde en het niet over mij ging. Dus dat merkte ik dat er anders was. Die gespannenheid of die lading of die emotie is zeg maar eruit. Dus dat is al winst.


Ik zou dit aanbevelen aan iedereen!

Weet je, ik ben niet op mijn mondje gevallen. Ik weet heel goed hoe je de dingen tactisch zegt en hoe je ook mensen kunt beïnvloeden, maar toch loop je af en toe tegen dingen aan die jou ook van je voetstuk brengen. Nou, dan zit er kennelijk toch iets wat getriggerd wordt.


Als je daar last van hebt, dat je niet goed kan verklaren wat het nou precies is,

maar dat je af en toe gewoon zo gekrenkt bent of dat er iets gebeurt waar je eigenlijk geen goed grip op hebt, ja dan moet je gewoon naar Maike van der Mooren.


December 2017

Nijmegen