Wat is voor jou het signaal?

Lichaamstaal

Wat is voor jou het signaal?


Lesgeven is een cognitief beroep en voor je het weet ben je de hele dag alleen maar met je hoofd bezig. En daar is op zich niks mis mee.


Hoewel... wat doe jij wanneer je tegen een probleem aanloopt?


Ik vermoed dat je dan veel over dat probleem gaat nadenken en dat je er met collega’s of vrienden over praat.


Nu weet ik uit ervaring dat je met vrienden van buiten het onderwijs maar beter niet over onderwijsproblemen kunt praten. Die begrijpen er toch niks van en komen met opmerkingen of oplossingen waarvan jij allang weet dat dat in het onderwijs echt anders werkt.


Maar al dat nadenken, tot piekeren aan toe? En al die gesprekken met collega’s? Helpen die echt?


Of zie je nog iets over het hoofd misschien?


Ik denk het wel. Lichaam en geest zijn een eenheid en wanneer je er met denken en praten niet uitkomt, dan zul je toch echt je lichaam om raad moeten vragen. Bijvoorbeeld met die zogenaamde matjes waar mijn klanten het steeds over hebben in hun referenties op mijn website.


Voor nu wil ik je als tip meegeven om het eens om te draaien.


Je lichaam geeft tenslotte altijd als eerste antwoord, dus maak daar gebruik van. Ik weet zeker dat er lichaamssignalen zijn die jij als geen ander kent en die je attent maken op dingen waar je geest nog geen weet van heeft.


Zo gaat mijn rechteroog trillen als ik moe ben. En gaat mijn rechter oor zachtjes pijn doen wanneer ik te hard werk en weerstand aan het inleveren ben. Voor mij belangrijke signalen  om even rustiger aan te doen.


En vaak is dat genoeg, als ik maar op tijd luister naar mijn lichaam en er ook naar handel.


Wat laat jouw lichaam je weten? In de klas, of na schooltijd? Met vrienden of collega’s. Houd het een paar weken bij, je zult versteld staan van wat je zo te weten komt en voorkomen kunt.

Wil je meer weten?

Ja, ik wil graag weten wat Maike coacht voor mij kan beteken.

Contactgegevens


TEL: 0640323587

EMAIL: email@maikecoacht.nl


BTW NL190841539B01

KvK 69690952

Rek.: NL76KNAB0257134867