Soms is een kopje thee genoeg

doorbreek je patronen

Soms is een kopje thee genoeg


Ik heb al eens eerder geschreven over hoe ik een hele dag bezig kan zijn en dan toch niet tevreden of voldaan de dag eindig. Sterker nog, hoe ik de laatste uren van zo’n dag eigenlijk nergens meer toe kom. En dat ik dat wel door heb, maar er toch niet los van kom.  En dat ik dat op zo’n moment juist heel graag anders wil, maar hoe meer ik dat wil, hoe verder ik lijk weg te zakken.


De kunst is dan om zo snel mogelijk een tegengestelde beweging te gaan maken, zo schreef ik de vorige keer.


Dus niet blijven rondlopen en rondtobben in die negatieve spiraal van ‘waarom komt er niks meer uit mijn handen’ of ‘ik heb echt geen idee meer hoe nu verder’. Maar mijn energie steken in het er even helemaal aan toegeven, in plaats van me zelf opbranden door er steeds harder tegen te willen vechten.


Maar wat als je dat best wel weet, dat je er maar beter aan toe kunt geven, zodat er ruimte komt voor wat er echt aan de hand is? Rust en ruimte waardoor het ineens weer glashelder kan worden waarom de dingen gaan zoals ze gaan. En dat dat helemaal oke is. Blijkbaar was het even nodig en kom je er een belangrijke stap verder mee. Qua inzicht of uitzicht of beide.


Wat als je dat wel weet en het toch niet doet?


Of er op het moment gewoon niet aan denkt? Als het met weten en wilskracht niet meer lukt? Omdat jouw-wilskracht elastiek die dag al gespannen genoeg geweest is en voor nu de rek er even helemaal uit is?


Op zo’n moment, dat je hoofd het laat afweten, kan juist een simpel kop-je thee je verder helpen.


Grappig he! Vorige week nog: Ik kan al niet meer terughalen wat er aan vooraf ging. Maar het was vast een van die dagen waarop er niks meer uit mijn handen kwam en ik echt geen idee meer had over hoe nu verder.


En toch bleek dat niet het geval te zijn. Want met een kopje thee werd alles anders. Zag ik het wel weer zitten en ging ik rustig verder. No hard feelings. Heel bijzonder. Of niet?


Nee hoor, niks bijzonders aan. Juist volkomen psycho-logisch.


Ik zat niet vast in de situatie, ik zat vast in mijn gevoel over de situatie.


En dan is het de kunst om je gevoel over de situatie zo snel mogelijk te doorbreken. Hoe? Door te wisselen van zintuig. En daarvoor kan een simpel kopje thee al meer dan genoeg zijn.


Waarom? Omdat dat kopje thee op dat moment mijn aandacht volkomen verlegde van mijn auditieve zintuig (wat ik allemaal tegen mezelf zei) en mijn visuele zintuig (ik zag ook echt geen uitweg meer) naar mijn smaak zintuig. En smaak en geur zijn nu eenmaal meer primaire zintuigen dan ons zicht-, gehoor- en tastzintuig. Door dat lekker-krachig-smakkende-kopje-thee (met gember en kaneel) belande ik direct in een ander gevoel, in een andere state.


Een gevoel waarin ik ontspannen en open kon zijn, omdat het zo heelijk kopje thee was.


En met die openheid kon er weer nieuwe energie binnenstromen en kreeg mijn creatieve deel vrij spel om, voor dat ik het goed en wel door had, tot de volgende stap te komen. En zo kon ik, ook zonder weten en wilskracht, toch weer komen tot rust en ruimte en werd het ineens weer glashelder dat de dingen gaan zoals ze gaan. En dat dat helemaal oke is. Dat het blijkbaar echt even nodig was om een belangrijke stap verder te komen. Qua inzicht en uitzicht.


Smaak en geur. Zo eenvoudig kan het zijn en zo vlot kan het gaan. Wees alert op je gevoel over een situatie en of dat een behulpzaam gevoel is of niet.


Je hebt altijd een keuze!


Met een simpel kopje thee maak je meteen verschil. Met een fijne parfum trouwens ook, of met lekker koken. Ga maar na: je hebt altijd iets in huis waarmee je weer verder kunt.

Wil je meer weten?

Ja, ik wil graag weten wat Maike coacht voor mij kan beteken.

Contactgegevens


TEL: 0640323587

EMAIL: email@maikecoacht.nl


BTW NL190841539B01

KvK 69690952

Rek.: NL76KNAB0257134867