Lukt het zelf nog?

Ken jezelf

Lukt het zelf nog?


Of eigenlijk al een tijdje niet meer? Hoe weet je dat je toe bent aan een goede coach? Hoe weet je waarvoor je bij wie terecht kan? Ik vroeg het mijn klanten:


Aan wie zou je dit coachtraject aanbevelen?


Aan docenten en leerkrachten die


 • zich steeds vaker somber voelen. Die geen plezier meer hebben in het lesgeven en niet meer genieten van de leuke kanten van het vak.
 • bezig zijn met hun persoonlijke proces en erachter komen dat daar nog valkuilen in zitten.
 • ergens mee vastlopen en het gevoel hebben niet verder te komen in hun ontwikkeling.


 • vaker of al langer last hebben van dezelfde valkuilen. Die in een situatie op dezelfde manier reageren, maar die niet op die manier willen reageren.
 • een soort weerstand hebben, of wrijving of moeite hebben om iets uit te voeren. Het hoeft geen groot psychisch probleem te zijn. Het kan ook iets kleins zijn, waar je veel moeite mee hebt.
 • al heel lang dezelfde baan doen en die erover twijfelen om over te stappen aan naar een andere baan. Die dat lastig vinden, omdat ze weten wat ze nu hebben. Maar die ook bang zijn dat ze spijt hebben als ze nooit een keer de stap nemen.


 • zichzelf beter willen leren kennen en hun ‘mannetje’ willen staan in lastige situaties. Je hoeft echt geen psychische klachten te hebben. Elke docent heeft wel eens met lastige situaties te maken.
 • last hebben van overtuigingen die niet helpend zijn. Die vastzitten in een soort vastgezette overtuigingen die wel een update kunnen gebruiken. Docenten die zich bewust zijn van het feit dat ze steeds tegen bepaalde gedachten aanlopen. Die bereidt zijn te kijken naar wat maakt dat ze elke keer in dat nare gevoel terecht komen. Of wat maakt dat je je op een bepaalde manier opstelt waardoor je je onprettig voelt.
 • te veel met hun hoofd willen oplossen. Die slecht slapen en zich fit en opgeruimd willen voelen. Docenten die al maar doorlopen.

 

 • hun gedrag of patronen niet doorbroken krijgen. Die het rationeel wel snappen, maar waar er van binnen nog iets niet klopt. Die wel weten en snappen dat ze het uit zichzelf moeten halen, maar het niet voelen.
 • niet op hun mondje gevallen zijn en toch af en toe tegen dingen aanlopen dat hen van hun voetstuk brengt. Kennelijk wordt er iets getriggerd, zonder dat je kan verklaren wat het nou precies is. Docenten die zich af en toe gewoon gekrenkt voelen doordat er iets gebeurt waar ze eigenlijk geen grip op hebben.
 • steviger en authentieker in hun werk willen staan. Docenten die, als ze voor het blok gezet worden, het moeilijk vinden om bij zichzelf te blijven.


Natuurlijk zitten er dingen tussen die je herkent, dat is psycho-logisch. Het gaat erom hoe vaak je ermee te maken hebt: nooit - soms - regelmatig - vaak - altijd.


Bij 'regelmatig' loop je al een risico en bij 'vaak' of 'altijd' ben je er te lang mee doorgelopen...


of is dat precies waar je last van hebt? Wel weten, niet doen en te lang zelf doorploeteren?


Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden en voorkomen is beter dan genezen.

Wil je meer weten?

Ja, ik wil graag weten wat Maike coacht voor mij kan beteken.

Contactgegevens


TEL: 0640323587

EMAIL: email@maikecoacht.nl


BTW NL190841539B01

KvK 69690952

Rek.: NL76KNAB0257134867