Heb je geen zin om te beginnen

beginnen

Heb je geen zin om te beginnen?


Ik ook niet. Tenminste niet vanochtend vroeg, toen ik na een vrije maandag, deze dinsdag toch echt weer aan de slag moest. Want zo voelde het vanochtend vroeg, als moeten. Niet behulpzaam, wel begrijpelijk na twee weken schoolvakantie. Twee weken een beetje aanrommelen.


Geen agenda, geen verplichtingen, geen tijddruk.


Zelf gebruik ik schoolvakanties om dingen te doen die zijn blijven liggen en waar ik me al weken op verheug. Dingen die te veel tijd kosten en niet even tussendoor te doen zijn. Dingen die wel fijn zijn als ze gedaan worden, maar niet direct iets opleveren. Van die heerlijke dingen waar ik dan een hele schoolvakantie lang op mijn gemak aan kan werken en waarbij ik pas de laatste twee dagen de turbo echt aan ‘moet’ zetten om het netjes en op tijd af te krijgen.


Begrijpelijk dat ik vanochtend geen zin had om te beginnen.


Agenda, verplichtingen, druk, het is er allemaal weer. En een hele lijst met belangrijke zaken, die gedaan moeten worden, anders gebeurt er niks. Niet de leukste zaken, wel belangrijke.


En hoe begrijpelijk ook, als ik blijf hangen in dit gevoel van geen zin, dan gaat er niet alleen niks gebeuren, dan wordt het beginnen alleen maar zwaarder en ... soms denk ik wel eens dat met elke minuut dat ik hier langer in blijf hangen de kwaliteit van die dag en mijn werk en inzet die dag dubbel zo hard afneemt.


Dus, tijd voor een list ;-)


In dit geval de vraag: “Hoe wil ik vanmiddag naar huis fietsen?” Het woord trots komt direct bij me op en ik stel mezelf de vraag: “Als ik vanmiddag naar huis fiets, wat heb ik dan gedaan vandaag waar ik super trots op ben?” Nou, dat weet ik wel. Dan heb ik dit blog geschreven, op mijn website gezet en via LinkedIn verspreid.


Dus ... omdat jij dit nu kunt lezen, is mijn dag al goed!


Maar dat wist ik natuurlijk vanochtend bij het wakker worden nog niet. Had ik hooguit van kunnen dromen en dat is precies wat ik doe. In gedachten zie ik mezelf de Waal overfietsen richting huis, wind door mijn haar, dikke glimlach, want: I did it! Blog staat online, joepie!


En dan is een heerlijk gevoel.


Vele malen krachtiger dan met het geen-zin gevoel waarmee ik wakker werd. Heerlijk.


En, ook wat nu volgt is een list, maar het werkt wel als een trein, ik kan er altijd in gedachten (!) nog een schepje bovenop doen. En waarom ook niet... Terwijl ik naar huis fiets, is de wind gaan liggen, breekt middel op de brug over de Waal het zonnetje door, hoor ik mezelf fluiten en schiet me een heerlijk gerecht te binnen om te koken vanavond. Top!


Dus, de kop is eraf, het nieuwe jaar is begonnen.


Ik wens je van harte succes in 2019, vol dromen, een goed gevoel, fijne acties, momenten van trots en natuurlijk hier en daar een list.

Wil je meer weten?

Ja, ik wil graag weten wat Maike coacht voor mij kan beteken.

Contactgegevens


TEL: 0640323587

EMAIL: email@maikecoacht.nl


BTW NL190841539B01

KvK 69690952

Rek.: NL76KNAB0257134867