Heb je last van zondagavond-stress?

Heb je last van zondagavond-stress?

“Wat is er?” Het is inmiddels zondagavond. Het is de derde keer dat ik deze vraag krijg vandaag. Ik ben met mijn werk bezig, antwoord ik. Met morgen, wat ik wil gaan doen en hoe.


“Heb je zondagavond-stress?” Ik moet lachen om die vraag. Zondagavond-stress is een term die ik een paar weken geleden bedacht heb.


Ik was opzoek naar iets waar beginnende docenten zo ie zo last van hebben.


Zondagavond-stress: dat je een heel weekend de andere kant op hebt kunnen kijken. En even niks aan school hebt gedaan, of te weinig. Maar dat je dan op zondagavond toch weer in de pieker- en twijfelmodus schiet. En dat je daardoor slecht slaapt en ook deze maandagochtend weer moe waker bent geworden. En dan moet de week nog beginnen.


Die zondagavond-stress. Nee, daar heb ik geen last meer van. Als vanzelf verschijnen er in gedachten van die gele post-it plakkers. Ik plak er de hele zondag mee vol, op alles wat er goed ging. En dan niet 1, 2 of 3 van die geeltjes, nee, bij mij slaat de hele zondag al snel geel uit.


Waarom? Omdat het zo’n heerlijk gevoel geeft.


Omdat ik dan automatisch een glimlach op mijn gezicht voel en ik voel hoe mijn lichaam spanningen en gedachten loslaat. Omdat ik op deze manier wel voldaan in slaap val en ik morgen wel vol goede moed wakker word.


Post-it plakkers. Die kun je voor heel veel dingen gebruiken en nu dus ook om er je zondagavond-stress mee op te lossen. Maak er een dagelijkse gewoonte van. Bijvoorbeeld tijdens een saaie vergadering of in het OV. Werkt als een (slaap)trein.


September 24, 2018

Wil je meer weten?

Ja, ik wil graag weten wat Maike coacht voor mij kan beteken.

Contactgegevens


TEL: 0640323587

EMAIL: email@maikecoacht.nl


BTW NL190841539B01

KvK 69690952

Rek.: NL76KNAB0257134867